Algemeen

We gaan door! – deel 13: Retraitehuis Bloeiplaats

- advertentie -

Oldambt – In de rust en ruimte van de Graanrepubliek ligt Retraitehuis Bloeiplaats. Een kleine oase in het dorp Finsterwolde. Een plek om te verstillen, te bezinnen en te zijn.

- advertentie -

De van oorsprong Duitse onderneemster Malve Dau was bij haar eerste bezoek aan Oldambt op slag verliefd. ‘Toen ik hier voor het eerst kwam, stond ik op de dijk van de Dollard, met tranen in mijn ogen. De weidsheid en puurheid van het landschap, de stilte op de dijk, de oude bomen langs de weg, de grote boerderijen: het voelde als thuiskomen.’
Het retraitehuis ontvangt mensen die behoefte hebben aan rust, ruimte en natuur. Een plek om uit te rusten, te bezinnen en op te laden. ‘Het fijne huis met heerlijke tuin, te midden van de rust en ruimte van deze omgeving, maakt het een unieke plek.’

Begin maart 2020 werden alle boekingen geannuleerd en kwamen er geen nieuwe aanvragen meer binnen. Precies een jaar na de opening in Finsterwolde werd het ineens stil. ‘Ik ben toen maar aan het onderhoud aan het huis en de tuin gaan werken.’ Tijdens het onderhoudswerk kriebelde het bij Malve al snel weer om de deuren van de Bloeiplaats te openen voor mensen die behoefte hadden aan uitrusten, bezinnen en energie opdoen en in het bijzonder voor mensen die in de zorg werken. Juist in deze tijd. Het huis dat eerst individuele gastenkamers had met gemeenschappelijke woonkamer, yogaruimte en keuken is toen omgetoverd in 2 appartementen met eigen ingang en faciliteiten. Alleen de tuin wordt gedeeld. Als gasten dat fijn vinden, maakt Malve ruimte voor (wandel)gesprekken. Ook kan een avondmaaltijd verzorgd worden.

Sinds Pasen zijn er weer gasten in de Bloeiplaats. ‘De plek hier is bijzonder. De omgeving is prachtig; verstillend en weids. De combinatie van deze twee maakt de Bloeiplaats uniek. En de behoefte aan een rustplek is en blijf groot. Misschien zelfs wel meer dan ooit te voren.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button