Cultuur

Te gast bij… Jongerencentrum ’t Spoor

- advertentie -

Winschoten – In de serie, ”Te gast bij…”, ontmoet OldambtNu.nl cultuurliefhebbers die hun passie willen delen aan groot publiek. We horen graag wat er in Oldambt leeft op het gebied van kunst, cultuur en muziek. We zijn op zoek naar mensen die iets willen vertellen over hun passie op het gebied van kunst en cultuur!

- advertentie -

Ben jij, of ken je iemand die gepassioneerd is en hierover wil vertellen? Organiseer je iets op dit gebied? Wij horen het graag! Je kunt een reactie mailen naar redactie@oldambtnu.nl.


We komen binnen in een gezellige drukte waar deze avond de evaluatie van het project “Gronings Vuur” zal plaatsvinden.

Gronings Vuur is een cultuurproject in opdracht van de provincie, dat in anderhalf jaar tijd zeven gemeenten in Groningen aan doet. Onderweg wordt onderzocht hoe kunst en cultuur gebruikt kunnen worden om zichtbaar te maken wat er speelt in de samenleving.

Gronings Vuur gebruikt kunst en cultuur om te vertellen wat er in de omgeving speelt. Het doel is om met dit project de culturele infrastructuur van het Ommeland versterken. In de Gemeente Oldambt is er voor gekozen om jongeren hierin een prominente rol te geven. In eerste instantie zou het een uitvoering in Cultuurhuis de Klinker zijn maar door de Corona maatregelen is besloten een docufilm te maken.

Middels muziek, dans, gedichten en verhalen nemen de jongeren het publiek mee in hun wereld. Terugkijkend naar het verleden, vooruitblikkend naar de toekomst. We sprkeen een aantal jongeren die een rol hebben gespeeld in de film, als eerste de jongste in het gezelschap.

Fausto Zanda is 10 jaar, en speelt al zo’n 4 jaar gitaar. Talentvol als hij is componeert hij zelf zijn muziek. Hij zou graag in een band spelen, en is dan ook bezig om mensen te vinden om mee samen te werken. “we hebben een hele hechte groep” zegt Fausto, we hebben veel contact met elkaar, iedereen gaat leuk met elkaar om. De Corona maatregelen maakte dat er niet samen gespeeld kon worden, maar ieder voor zich en online ging het heel goed. Er was regelmatig overleg met elkaar, en eigenlijk werkt het nog veel sneller, zegt Fausto. Je komt eerder “to the point”.

Steffan Bloem speelt elektrische gitaar en heeft een eigen nummer geschreven en gezongen in de film. Een nieuwe ervaring, hij had dit nog niet eerder gedaan. Wanneer we vragen wat hij het meest bijzondere aan dit project vond antwoord hij dat er veel aandacht voor elkaar is. “Ondanks de verschillende culturen, stijlen en achtergronden hebben we heel goed samen gewerkt. Er is wederzijds respect en er wordt goed naar elkaar geluisterd, we zijn een goed team!”

Dewey Everts schuift aan, ze is pas afgestudeerd als actrice. In de film danst, zingt en acteert ze, daarnaast werkte ze mee aan de PR en de planning. Een duizendpoot. En een duizendpoot vol ambitie, zij wil de opleiding voor actrice ook op HBO niveau gaan doen. In de film speelt ook haar moeder een rol.

(Lees verder onder de foto)Randy Lulofs is tekstschrijver, hij schrijft gedichten en songteksten. “het is voor mij een uitlaatklep” zegt hij. “Ik kan er m’n gevoel in kwijt en wat me bezig houdt” Ook Randy benadrukt hoe fijn de sfeer is. “Ik heb veel vrienden gemaakt”. Randy zou graag verder willen met het schrijven van songteksten.

20 September a.s. zal de film te zien zijn in Cultuurhuis de Klinker tijdens het Tellerlikkerfestival, traditioneel de opening van het nieuwe theaterseizoen.

Lees hier alle “te gast bij…” terug.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button