Cultuur

Programma Tellerlikker Festival bekend

- advertentie -

Winschoten – Op vrijdag 18 september start Cultuurhuis De Klinker het seizoen met het gratis toegankelijke Tellerlikker Festival. Tijdens de seizoenspresentatie op deze avond vertellen Pé & Rinus in de Grote Zaal op hilarische wijze met live en online gasten wat er aankomend seizoen in het theater te zien is.

- advertentie -

Na deze gezamenlijke aftrap in de Grote Zaal kunnen 50 bezoekers hun weg vervolgen naar de Rabozaal voor een film met daarin een kijkje achter de schermen van het theater en activiteiten van het Kunstencentrum. De andere 100 bezoekers reserveren voor een plekje in en bij het nieuwe Theatercafé om onder het genot van een drankje te genieten van livemuziek van singer-songwriter Jelle Mulder.

Festivalprogrammeur Harry van der Laan: ‘’We hebben ruimte zat! Wel is de aanpak compleet omgegooid om binnen de maatregelen toch zoveel mogelijk bezoekers te kunnen ontvangen. Voor de seizoenspresentatie zijn slechts 2 x 150 plekken te vergeven, om 19.00 en om 20.30 uur, dus wees er snel bij!” Het gebouw is coronaproof ingericht en de zalen hebben ruimte genoeg voor de geplande bezoekers. Voor de andere voorstellingen is het maximum per tijdslot in de Grote Zaal 150 bezoekers, in de Rabozaal circa 40 bezoekers en in het Theatercafé circa 30 bezoekers. Medeklinkers reserveren kaarten in de voorverkoop vanaf 1 september. De algemene verkoop start op 8 september.

Zaterdagmiddag
Op zaterdagmiddag presenteert Erwin de Vries met band driemaal zijn nieuwe CD. In het Theatercafé  speelt Them Dirty Dimes drie sets swingende, nostalgische swing, blues en gypsy. Het Puellae Kwartet, sinds 2017 actief als klassiek strijkers, speelt werken van Beethoven, Piazzolla en Schulhoff. Kinderen kunnen zich met krijt uitleven op het als huiskamer ingerichte plein en in de bibliotheek zijn knutsel- en andere activiteiten. Het Kunstencentrum verzorgt op afspraak proeflessen muziek, dans en theater.

Zaterdagavond
Op zaterdagavond een avond vol theater ervaring: de try-out Tijd Zat! van cabaretières Sanneke van der Meulen en Marieke Klooster, waarin twee vrouwen van dertig en vijftig het liefst de tijd stil willen zetten, wordt driemaal gespeeld in de Rabozaal. In de Grote Zaal speelt de band van de in Groningen woonachtige zanger, pianist  en mondharmonica speler Tollak Ollestad (geboren in Alaska, opgegroeid in Seattle en lang actief in de L.A. studio scene). Hij leverde bijdragen aan albums van o.a. Earth Wind and Fire, Billy Idol en toerde met Venice, Michael McDonald, Sheena Easton en Seal. Het Bolotny Trio speelt met viool, gitaar en bas op virtuoze wijze een breed instrumentaal repertoire klassiek, swing en gypsy in het Theatercafé, waarbij het publiek tijdens het optreden kan genieten van een hapje en een drankje.

Zondagmiddag
Op zondagmiddag speelt Symfonie Orkest Educa Symfonia (voorheen opleidingsorkest VKSO): een educatief orkest waarbij jong en oud een podium wordt geboden om zich muzikaal verder te ontwikkelen. Dit gebeurt onder leiding van de jonge enthousiaste dirigent Joël Smits. In de foyer is een informatiemarkt van de regionale amateurverenigingen. In de Rabozaal draait de in april 2020 opgenomen film New Amped door jongeren uit Oldambt. Zij vormen samen het hart in een film waarbij zij met muziek, dans, gedichten, songs en monologen het publiek meenemen in hun gedachtewereld. Hun gedachten zijn door het provinciaal project Gronings Vuur zichtbaar in deze film.

Enkele deelnemers treden live op. Tussen de optredens door is er livemuziek van Anne-Lie Persson in het Theatercafé. De in Stedum woonachtige singer-songwriter wordt geboren in het Zweedse Östersund. Sinds haar afstuderen in 1999 aan het Prins Claus Conservatorium speelt ze al in talloze lokale bandjes in uiteenlopende genres zoals vocalgroup Treats, Mama’s Kitchen en Casino Royal. In Winschoten zingt ze vooral eigen werk.

Zeer gevarieerd programma
Al met al een weekend met een zeer gevarieerd programma en voor ieder wat wils. En het mooie van alles: alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken! Wel dient men vooraf kaarten te reserveren. Dit kan vanaf dinsdag 8 september 13.00 uur via de website indeklinker.nl of aan de theaterkassa.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button