Sport

Groep hardlopers loopt ondanks afgelasting RUN toch nog 100 kilometer

- advertentie -

Winschoten – Zaterdagochtend om 08.05 uur klonk het startsignaal voor de lopers van de 100 km Retro Run in Winschoten.

- advertentie -

Normaal gesproken zou vandaag de 45e editie van de Run van Winschoten plaatsvinden, helaas door het coronavirus heeft de organisatie het evenement moeten cancelen. De hardlopers werden door de eerste starter van de run uit 1976 weg geschoten. De Retro Run startte bij het Aquilo veld van uit daar werd de route voortgezet richting Beerta om vervolgens naar Finsterwolde -> Nieuw-Beerta -> Bad Nieuweschans -> Oudeschans -> Bellingwolde -> Blijham -> Wedde -> Onstwedde -> Stadskanaal -> Boven Pekela -> Veendam -> Meeden -> Westerlee -> Heiligerlee te gaan en te eindigen in Winschoten bij de Klinker.

Ook was er een andere groep die het initiatief heeft genomen om de 10km te lopen. Zij zijn zaterdagochtend om 9.00 uur gestart bij de sporthal aan de Meester D.U. Stikkerlaan waar de voormalige start van de Run was. Zij lopen het parcours dat vorig jaar is gelopen.

Foto’s: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button