Weerbericht

Weekend met nazomerweer gevolgd door hitte

Landelijk – Voor wie komende dagen vrij is had de timing niet beter gekund, want precies dit weekend barst de nazomer los. Het weekend vormt een opmaat naar de hitte van volgende week. Vooral zondag is de zon volop te zien en kan het in het zuidoosten lokaal al 26 graden worden. Volgende week is op meerdere dagen kans op 30 graden en daarmee ligt mogelijk een regionale hittegolf in het verschiet.

- advertentie - 

Zaterdag is het nog lekker weer om een beetje koelte in je huis te laten stromen voordat de hitte losbarst. Het wordt een aangename 19 graden in het noordwesten tot een warme 23 in het zuidoosten. Het weerbeeld laat daarbij zon zien, maar tijdelijk ook veel wolkenvelden. Het uiterste noorden maakt in de middag kans op een beetje regen of motregen. Verder naar het zuidoosten wordt het steeds zonniger en zeker in Limburg kan de zon flink schijnen. De matige tot vrij krachtige zuidwestenwind maakt het ideaal doe-weer en aan zee kun je lekker uitwaaien.

Zondag staat een prachtige nazomerdag op het programma. Wolkenvelden trekken naar het noordoosten weg en vanuit het zuidwesten gaat de zon uitbundig schijnen. In de namiddag is er hooguit een enkel stapelwolkje en misschien wat dunne sluierbewolking waar de zon met speels gemak doorheen prikt. Het wordt overal een warme dag. De maximumtemperatuur varieert van 20 graden op de Wadden tot lokaal 26 in Brabant en Limburg. In het midden en de Randstad wordt het circa 23 graden.

Nazomer compleet: hitte na het weekend
Na het weekend gaan alle zomerse remmen eraf en kunnen we ons opmaken voor enkele dagen hitte. Het is dan wel al half september, maar in het zuidoosten kan het ‘gewoon’ van maandag tot en met woensdag 30-33 graden worden. Het is nog wel onzeker hoe heet het precies wordt en hoe lang de hitte doorgaat. Desalniettemin is de kans op een regionale hittegolf op dit moment groot, zo’n 50%. Om van een hittegolf te mogen spreken moet het minstens vijf dagen op rij 25 graden of warmer zijn en daarvan zijn drie dagen met 30 graden of meer nodig.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!