Algemeen

We gaan door! – deel 15: Cultuurhuis De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Harry van der Laan (Winschoten 1970) werkt voor cultuur. Dagelijks geeft hij leiding aan zo’n 75 docenten muziek, dans en theater in de gemeenten Veendam, Oldambt, Pekela, Westerwolde en organiseert cultuureducatie voor basisscholen. In het Noordpool Orkest speelt hij saxofoon en klarinet in theaters en op festivals door het hele land. Dat werk kwam in maart abrupt tot stilstand na een tournee met Paul van Vliet. Des te meer tijd voor het organiseren van de lessen, projecten en het Tellerlikker Festival in het cultuurhuis in Winschoten.

- advertentie -

Harry: ‘’We hebben in De Klinker ruimte zat! Lessen zijn half mei begonnen en alle groepslessen in augustus. Nu beginnen eindelijk lessen op scholen en de voorstellingen in het theater ook weer. Wel is de aanpak omgegooid om binnen de maatregelen bezoekers te kunnen ontvangen. Voor de seizoen presentatie zijn bijvoorbeeld slechts 2 x 150 plekken te vergeven, dus minder dan een kwart van de zaal. Het gebouw is corona-proof ingericht met voldoende zitplaatsen in het gloednieuwe Theatercafe en in de foyer. Door eenrichtingsverkeer kunnen bezoekers naar onze voorstellingen, films, horeca, bibliotheek, balletles en muziekschool. Het Tellerlikker Festival toont op 18, 19 en 20 september podiumkunsten door professionals en amateurs op maar liefst drie podia.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button