Gemeente

Wethouder Wünker onthult monument voor ‘Hotel De Witte Zwaan’

Oostwold – Afgelopen zaterdagmiddag heeft Wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt om 14.00 uur een monument onthuld. Het monument staat op T-splitsing van de Hoofdstraat met de Goldhoorn en Noorderstraat. Dit monument herinnert aan Hotel De Witte Zwaan, dat tot omstreeks 1970 op deze plek stond.

- advertentie - 

Op initiatief van Dorpsbelangen Oostwold heeft het momument een opwaardering gekregen. Het monument bestaat nu uit rij rechtop staande witte beton zuilen. Op de zuilen zitten platen waar foto’s, teksten gedichten zijn te zien. Vooral van de Oostwolmer dichter Derk Siebolt Hovinga.

Dit is mogelijk gemaakt door bijdragen van Leader Oost-Groningen, Loket Leefbaarheid, Prins Bernhard cultuurfonds en de gemeente Oldambt.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!