Regionaal nieuws

Verkeerswijzer Groningen bereikt 400.000 deelnemers in vijf jaar

- advertentie -

Groningen – Vanwege het vijfjarig bestaan van Verkeerswijzer Groningen (VWG), kwam minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat 21 september naar Groningen voor een werkbezoek. Op OBS De Springplank in Marum keek ze bij de verschillende verkeerslessen in de groepen 1 tot en met 8. Daarna werd ze op Landgoed Nienoord, vergezeld door onder andere gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier, geïnformeerd over alle activiteiten van Verkeerswijzer Groningen.

- advertentie -

Van driewieler tot trekker
VWG richt zich op alle verkeersdeelnemers van 0 tot 100 en van driewieler tot trekker. Zo organiseert VWG dat scholieren bijvoorbeeld leren hoe je met de dode hoek van een vrachtwagen omgaat, dat festivalbezoekers in een simulator ervaren wat het met je doet als je beschonken aan het verkeer deelneemt en wordt boeren verzocht de modder die op de weg komt tijdens de oogsttijd, weer op te ruimen om uitglijdend verkeer te voorkomen. Ook kent VWG het kwaliteitslabel ‘verkeersveilige school’ toe.

Over Verkeerswijzer Groningen
Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button