Weerbericht

Natte periode met vrijdagavond kans op noordwesterstorm

- advertentie -

De Bilt – Komende dagen is het ronduit nat en onstuimig. Elke dag is de kans op regen groot en ook de wind kan soms flink uithalen. De meeste en zwaarste buien zijn vaak voor de kustgebieden. Vooral vrijdagmiddag- en avond en in de nacht naar zaterdag is kans op veel wind. Langs de gehele westkust waait het stormachtig met kans op zware windstoten. Mogelijk komt het zelfs tot storm en zeer zware windstoten tot 120 km/uur.

- advertentie -

Tot en met volgende week donderdag valt verspreid over het land 20-70 mm regen. Dit is ruim een halve maandsom in een week tijd. Normaal valt in heel september gemiddeld over het land 78 mm. De kustprovincies kunnen rekenen op 50-70 mm.

Vanavond en komende nacht zijn in het hele land buien mogelijk, maar de meeste en zwaarste buien zijn voor de kustgebieden. In het oosten valt slechts lokaal een bui.

Morgenavond kans op storm en zware tot zeer zware windstoten
Ook morgen valt de buiigheid overdag op veel plaatsen mee en schijnt geregeld de zon. Vooral in het westen en zuiden is wel kans op een enkele bui. Later in de middag en avond neemt op meer plaatsen de kans op een bui toe. Ook gaat het flink waaien. Aan de kust kan een stormachtige noordwestenwind komen te staan. Daarbij is kans op zware windstoten tot 100 km/uur. De onzekerheid in de verwachting is nog enorm groot.

Fris en onstuimig weekend
In het weekend blijft het nat en onstuimig herfstweer. Op zaterdag is sprake van buien met tussendoor zonnige momenten, zondag is het overwegend grijs en valt er van tijd tot tijd regen. Zaterdag waait het aanvankelijk nog hard, maar neemt de wind in de middag wat af. Voor zondag is de windverwachting nog vrij onzeker. Wel is de kans tamelijk groot dat de noordwester opnieuw flink uitpakt.

Zaterdag wordt het maximaal 16 graden, zondag wordt het 15-17 graden. Door het natte en windrijke weer voelt het nog een paar graden kouder aan.

Na het weekend blijft het wisselvallig herfstweer met elke dag grote kans op regen. Ook de wind kan soms nadrukkelijk aanwezig zijn. Met maxima rond 16 graden is de temperatuur dan vrij normaal voor eind september en begin oktober.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button