Algemeen

Kijk hier live mee met het bezoek van Koning Willem-Alexander in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Zijne Majesteit de Koning opent vanmiddag in Winschoten de nieuwe productie- en assemblagelocatie voor coronatestkits van PerkinElmer. Deze Amerikaanse onderneming produceert wereldwijd innovatieve meetapparatuur voor onder meer de medische sector.

- advertentie -

De Koning opent de nieuwe locatie en ziet tijdens de rondleiding hoe de testkits worden samengesteld. Eén van de componenten zijn de zogenoemde Magnetic Beads. Dit zijn miniscule kleine balletjes met een speciaal ontwikkelde coating die in staat zijn om RNA (ribonucleïnezuur) uit het testmonster aan zich te binden. Hierdoor is de coronatest zeer nauwkeurig en betrouwbaar. Na de rondleiding spreekt de Koning nog met enkele medewerkers.

Het bezoek van Zijne Majesteit de Koning is hierboven mee te kijken. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button