Regionaal nieuws

Gecoördineerde spreiding van patiënten in Nederland weer van start

Landelijk – Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gaat vandaag weer van start. Het is een eerste stap naar spreiding van patiënten tussen de regio’s, nu het aantal ziekenhuisopnames toeneemt.

- advertentie - 

‘Uitgangspunt bij een tweede golf covidpatiënten is steeds geweest om de reguliere zorg door te laten gaan. Dat betekent dat we, wanneer de druk toeneemt, laagdrempelig patiënten verplaatsen zodat ziekenhuizen geen reguliere zorg hoeven af te schalen’, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

Het centrum vraagt aan alle ziekenhuizen hoeveel bedden ze beschikbaar hebben voor coronapatiënten op de intensive cares en op de verpleegafdeling. Ook houdt het centrum bij hoeveel bedden op de intensive care bestemd zijn voor mensen met andere aandoeningen.

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close