Algemeen

UPDATE: Zijne Majesteit de Koning opent locatie waar coronatestkits worden gemaakt (video)

- advertentie -

Winschoten – Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan Winschoten. Daar opende hij een nieuwe locatie van het Amerikaanse bedrijf PerkinElmer. Deze Amerikaanse onderneming produceert wereldwijd innovatieve meetapparatuur voor onder meer de medische sector.

- advertentie -

Het bedrijf maakt onder andere testkits waarmee onderzocht kan worden of mensen wel of geen corona hebben. Op dit moment worden miljoenen testkits van het bedrijf de hele wereld over gestuurd.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Feedbuilders

Extra locatie
Het bedrijf heeft al jaren een filiaal in de stad Groningen. Naast de reguliere activiteiten, werd in het voorjaar gestart met de productie van coronatestkits. Vanwege de grote vraag, zowel in Nederland als internationaal, wordt nu de extra locatie geopend.

De componenten voor de testkits worden geleverd door afdelingen van het bedrijf uit zowel Nederland (Groningen) als Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Alle coronatestkits van PerkinElmer worden in Winschoten geproduceerd en zijn bestemd voor Nederland en wereldwijde export.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Feedbuilders

Rondleiding
De Koning opende de nieuwe locatie door een druk op de knop van de assemblagelijn. Vervolgens zag Zijne Majesteit de Koning tijdens een rondleiding hoe de testkits worden samengesteld. Eén van de componenten zijn de zogenoemde Magnetic Beads. Dit zijn minuscule kleine balletjes met een speciaal ontwikkelde coating die in staat zijn om RNA (ribonucleïnezuur) uit het testmonster aan zich te binden. Hierdoor is de coronatest zeer nauwkeurig en betrouwbaar.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Feedbuilders

Na de rondleiding sprak de Koning nog met enkele medewerkers.

Foto’s: Quintin Stoetman & Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button