Algemeen

Hessels Zeefbanden test personeel via commercieel laboratorium

Heiligerlee – Nu het najaar aanbreekt krijgen veel mensen te maken met verkoudheids- of griepklachten. In coronatijd mag je hiermee niet meer naar het werk komen en moet je je laten testen. Door de drukte bij de GGD’s zitten werknemers met klachten zo een week thuis.

- advertentie - 

Hessels Zeefbanden is een productiebedrijf, daarom is het niet mogelijk voor mensen om thuis te werken. “We hebben een uitzonderlijk druk jaar, en kunnen mensen niet zo lang missen”, aldus directeur Jaron Hessels. Via een commerciële partij gaat dit sneller. Mensen kunnen hier een dag later vaak al terecht en krijgen één of twee dagen later de uitslag. Voor het personeel is het ook prettig om minder lang in thuisquarantaine te moeten blijven.

De test wordt afgenomen in Groningen en vervolgens in een groot laboratorium in Duitsland onderzocht. Dat het bedrijf de kosten dan zelf moet betalen, wordt op de koop toegenomen. Dit kan namelijk wel uit als mensen hierdoor sneller weer aan het werk kunnen.

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!