Algemeen

LIVE: Volg het plaatsen van brugdeel Blauwe Loper via deze livestream

- advertentie -

Winschoten – De Blauwe Loper krijgt steeds meer vorm. Vannacht wordt het brugdeel boven de A7 geplaatst. De snelweg is tussen 2 oktober 22.00 uur en 3 oktober 08.00 uur volledig afgesloten. Er zijn omleidingsroutes en verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

- advertentie -

Het brugdeel is 42 meter lang en weegt 90 ton. Het houten brugdeel is vooraf in elkaar gezet en is per boot afgeleverd via het Winschoterdiep. Kranen hijsen het enorme gevaarte dan op zijn plek boven de A7.

Livestream
Via onze site kunt u het plaatsen van het brugdeel live volgen via een livestream, deze begint rond 22.00 uur.

Lees ook: Ponton met 42 meter lang brugdeel Blauwe Loper trekt bekijks (video)

Planning
Als het weer mee zit, vindt de volgende mijlpaal plaats op woensdag 21 oktober. Dan wordt het beweegbare brugdeel boven het Winschoterdiep geplaatst. Als alles goed gaat, is de Blauwe Loper aan het eind van dit jaar of aan het begin van het nieuwe jaar helemaal af. De brug krijgt dan zijn nieuwe naam: de Pieter Smitbrug, vernoemd naar de in april 2018 overleden burgemeester van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button