Algemeen

Reisadvies Duitsland gewijzigd vanwege hoge Nederlandse besmettingen

- advertentie -

Oldambt – Vrijdagavond is een groot deel van ons land in Duitsland bestempeld als risicogebied. Gezien het hoge aantal besmettingen in ons land en de in verhouding lage aantallen in Duitsland zat deze wijziging er aan te komen. Onderstaande maatregelen waren al van toepassing voor Noord-, Zuid-Holland en Utrecht. Nu is de rest van het land erbij gekomen, met uitzondering van Zeeland en Limburg.

- advertentie -

Als u uit de Nederlandse provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant komt, moet u bij binnenkomst in Duitsland een negatieve COVID-19 test tonen die niet ouder is dan 48 uur. Dit geldt niet als u uit de provincies Zeeland of Limburg komt.

Als u dit niet kunt overleggen moet u zich bij aankomst in Duitsland preventief laten testen. Dan wordt gevraagd om daarna 14 dagen in zelfquarantaine te gaan. Deze quarantaine kan opgeheven worden als de test negatief is. De test- en quarantaineregels van de Duitse overheid gelden niet voor reizigers die op doorreis zijn naar een ander land.

Meer informatie over de reisadviezen vindt u op Nederland Wereldwijd

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button