Fotoserie & video

ZIEN: Zo zagen de werkzaamheden aan het spoor er van bovenaf uit (video)

Winschoten/ Scheemda – Werk aan perrons, sporen en overwegen. Dat is wat er deze week aan de hand is op het traject Groningen-Bad Nieuweschans. ProRail en spooraannemer Strukton werken tussen Groningen en Winschoten om te zorgen dat daar in december extra treinen kunnen rijden in de spits. We vlogen over het werk in uitvoering.

- advertentie - 

Negen minuten sneller
De werkzaamheden zijn voor het project Sneltrein Groningen-Winschoten. Met aanpassingen aan sporen en stations kunnen er dit jaar nog in de spits naast stoptreinen ook sneltreinen rijden. Vijf extra treinen in de ochtendspits en acht in de middagspits, waarmee reizigers negen minuten sneller reizen tussen Groningen en Winschoten.

Stations Zuidbroek en Scheemda
Reizigers zijn in deze herfstvakantie even niet welkom op de perrons van station Zuidbroek en Scheemda, maar na de werkzaamheden des te meer. Op station Zuidbroek worden de perrons langer en het middenperron breder. Op Scheemda bouwen we zelfs een nieuw (zij-)perron. Allemaal zodat er straks meer ruimte is voor reizigers en (langere) treinen.

Werk aan spoorbeveiliging, seinen en wissels
Op diverse plekken lang het traject passen we het spoorbeveiligingssysteem aan en verplaatsen we seinen en borden. Ook leggen we in totaal zeven nieuwe wissels. Met deze aanpassingen kunnen treinen sneller en dichter op elkaar rijden.

Overwegen veiliger
Als er meer en snellere treinen gaan rijden op een traject is veiligheid bij overwegen extra belangrijk. Daarom komen er bij vijf overwegen op het traject extra maatregelen, zoals beveiliging met overwegbomen. Drie niet-actief beveiligde overwegen heffen we helemaal op.

Combinatie werkzaamheden
ProRail maakt zo efficiënt mogelijk gebruik van het feit dat er geen treinen rijden op het traject Groningen-Bad Nieuweschans. We combineren meerdere werkzaamheden. Naast bovengenoemde werkzaamheden worden tussen Winschoten en Bad-Nieuweschans op diverse plaatsen spoor en overwegen vernieuwd. Ook vindt op het hele traject (regulier) onderhoud plaats.

Spoorplan Noord-Nederland en Wunderline
Met het project Sneltrein Groningen-Winschoten zorgen we voor een snellere verbinding tussen regio en stad. Het project is onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland. De spooraanpassingen zijn ook nodig voor de toekomstige snelle verbinding tussen Groningen en Bremen, de Wunderline.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close