Cultuur

Toekomst lokale omroep RTVGO! onzeker door bezuinigingen

- advertentie -

Winschoten –  Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad besloten waarop bezuinigd gaat worden. De gemeente staat er financieel namelijk slecht voor. Hiermee is het ook een onzekere tijd geworden voor de lokale omroep RTVGO! ook op deze radio- en televisiezender is bezuinigd.

- advertentie -

RTV GO! krijgt alleen nog geld om de huur voor de studio in De Klinker te betalen en om nog programma’s te kunnen uitzenden, maar moet het voortaan met 15.000 euro minder stellen. “Dit is geen bezuiniging die we uit plezier doen” zegt wethouder Bard Boon (PvhN) tijdens de raadsvergadering. “Dit is één van de vele maatregelen die we moeten nemen waar we pijn in de buik van krijgen.”

De wethouder adviseert het bestuur van de zender op zoek te gaan naar sponsorgelden.

Lees ook: Mogelijk geen subsidie voor RTV GO! vanwege bezuinigingsplannen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button