Algemeen

Horeca ondernemers in Winschoten laten van zich horen

- advertentie -

Winschoten – Gisteren verscheen er op de Facebookpagina van Pizzeria Gepetto een foto met teksten als “1 januari 2021 de horeca open”, “We wachten niet meer”, “We kunnen niet meer” en “We zijn er klaar mee!”

- advertentie -

Dit bericht werd vanochtend overgenomen door Steakhouse Desperado en Balkan Restaurant Makedonia met de kop “Genoeg is Genoeg!”. Verder meldden ze op hun pagina dat het niet normaal is dat heel Nederland in de running is, bouwmarkten puilen uit, overvolle winkelstraten, casino’s die nog open zijn en de horeca is straks alweer 7 maanden gesloten. Steun vanuit de staat blijft uit, maar zonder is het geen doen.

Aanleiding voor ons om even te bellen met Ali Mamutovski, eigenaar van beide laatstgenoemde restaurants:
“Wij snappen echt dat de gezondheid voorop staat, niets is belangrijker laten we dat voorop stellen. Maar als je dan zoals met Black Friday de overvolle winkelstraten ziet en wij al 7 maanden dicht zijn, dan vraag je je toch af waarom? Sinds de horeca weer gesloten is zijn de besmettingen nog steeds hoog, dus die besmettingen komen niet vanuit de horeca.”

“In Oldambt zijn op dit moment maar 5 besmettingen en geen ziekenhuisopnames, wij zouden dan ook graag zien dat de Veiligheidsregio’s de sluiting van de horeca per regio gaan bekijken. Wij hebben bijvoorbeeld 150 zitplaatsen, en ik zou al blij zijn als ik voor 30/35% open mag. Maar nu kunnen we helemaal niks en dat is frustrerend! En restaurants die onderdeel zijn van een hotel mogen wel gewoon.” aldus Mamutovski.

Ludiek
“De regelgeving is dus heel cru en niet werkzaam. Doel van deze ludieke actie is dus om het gesprek te openen en aan te geven dat het zo niet langer kan. Er gaan zo op den duur goede bedrijven ten onder. Wij hebben duizenden euro’s geïnvesteerd en kunnen het niet terug verdienen. Dus wij gaan het liefst weer open… Met mij zijn er meerdere Winschoter ondernemers die er zo over denken.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button