Politiek

Partij voor het Noorden Oldambt wil geen windmolens op zeedijk aan de Dollard

- advertentie -

Winschoten – Er is nogal wat commotie rond de plannen van Waterschap Hunze en Aa’s om RWE toe te staan om windmolens te plaatsen op de zeedijk vanaf Delfzijl tot polder Breebaart.

- advertentie -

De Natuur-en milieuorganisaties zijn dan ook terecht verbolgen dat ze nooit geraadpleegd zijn hierover, aldus de Partij voor het Noorden. Bovendien zijn deze organisaties mordicus tegen het plan. Het gebied kenmerkt zich juist door de rust en de grote vogelconcentraties. Plaatsen van molens zijn behalve voor de verstoring van de rust ook desastreus voor de vogelsterfte die plaats zal vinden door deze molens.

Mooiste stukje natuur in Groningen
De Partij voor het Noorden Oldambt pleit ervoor om windmolens op zee te plaatsen en niet op land. Hier gaat het om het mooiste stukje natuur van Groningen. Los van het feit dat het hier, zoals nu de plannen liggen, niet om
Oldambtster grondgebied gaat is de Partij voor het Noorden in Oldambt van mening dat de gemeente Oldambt haar standpunt hierover wel duidelijk moet maken richting alle betrokken partijen.

“Ook moeten we als Oldambtsters achter de inwoners van Termunten, Termunterzijl en Borgsweer staan, daar zit men nu al rondom in de windmolens”, aldus fractievoorzitter Jurrie Nieboer.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button