Gemeente

Lichtpuntjes voor Oldambtsters in de decembermaand

- advertentie -

Oldambt – Corona maakt dat we een bijzonder jaar beleven. Dat geldt ook voor de inwoners van Oldambt. Het college komt net zoals in het voorjaar, ook in december weer in actie. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema zegt daarover: “We zien mensen die zich wel redden, mensen die gezelligheid om zich heen missen of een beetje van beide. Dat geldt voor jong én oud. In het voorjaar hebben we tulpen gebracht bij bewoners van zorg- en verpleeghuizen. Dit keer willen we langs bij inwoners die zich best alleen voelen. En ook bij mensen die juist in deze tijd veel voor anderen doen of betekenen.”

- advertentie -

Lichtpuntjes in de decembermaand
Burgemeester Cora-Yfke Sikkema en de wethouders Bard Boon, Erich Wünker en Gert Engelkens gaan in de decembermaand coronaproof langs de deuren. Inwoners kunnen bij de gemeente aangeven wie een klein lichtpuntje verdient. Iedere week in december volgt een loting en brengt het college een aantal verrassingsbezoekjes. Via www.gemeente-oldambt.nl of (0597) 48 20 00 kunnen inwoners anderen aanmelden.

Meer lichtpuntjes
Ook Sociaal Werk Oldambt doet een actie met lichtpuntjes. Voor inwoners waarvan zij weten dat ze het niet makkelijk hebben. Maar ook voor mensen die iemand anders een hart onder de riem willen steken.

Coronacompliment
Burgemeester Sikkema: “Ik wil ook graag laten zien dat we de inzet van Oldambtsters voor andere mensen in deze gekke tijd ontzettend waarderen. Daarom reik ik iedere week in december een aardigheidje uit als coronacompliment.” Gemeente Oldambt roept inwoners dan ook op om door te geven wie er in het zonnetje gezet mag worden omdat diegene zoveel doet voor anderen. Ook dat kan via de website of het telefoonnummer van de gemeente.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button