Incidenten

Ravage na grote brand monumentale boerderij Oudeschans

- advertentie -

Oudeschans – Brandweer Bellingwolde was vrijdagmiddag rond 15.30 uur klaar met nablussen. Ook werd vrijdag begonnen met sloopwerkzaamheden. Omdat de voorgevel van het woonhuis mogelijk nog te redden is, werd deze gestut zodat deze niet instort.

- advertentie -

In de nacht van donderdag op vrijdag brak rond 05.00 uur brand uit in het monumentale boerderij aan de Poortweg in Oudeschans. Omdat de brand uitslaand was werd meteen opgeschaald naar “grote brand”. Drie blusvoertuigen en een hoogwerker gingen ter plaatse.

De brand is in de schuur begonnen en breidde zich uit naar het woongedeelte. De bewoners konden het pand ongedeerd verlaten. Over het lot van twee katten is nog niets bekend.

Lees ook: Monumentaal pand ‘Het Wapen van Oudeschans’ verwoest na brand (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button