IncidentenVideo

Monumentaal pand ‘Het Wapen van Oudeschans’ verwoest na brand (video)

- advertentie -

Oudeschans – In de nacht van donderdag op vrijdag brak aan de Poortweg in Oudeschans een grote brand uit bij Bed & Breakfast ‘Het Wapen van Oudeschans’. Ondanks de grootschalige inzet van de brandweer, kon helaas niet worden voorkomen dat zowel het monumentale woonhuis uit 1770 en de schuur volledig afbrandden.

- advertentie -

Door de brandweer werd enkele minuten na de eerste melding opgeschaald naar het sein ‘grote brand’. De korpsen uit Bellingwolde, Nieuweschans, Finsterwolde en Winschoten werden hierdoor opgeroepen. Bij aankomst sloegen de vlammen al direct uit de schuur, die in directe verbinding stond met het woonhuis. Door de bluslieden is overslag naar andere panden voorkomen.

Bij de brand is niemand gewond geraakt, iedereen stond op tijd buiten aldus de woordvoerder van de brandweer. De straat werd volledig afgesloten door de politie. Over de oorzaak is niks bekend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button