Weerbericht

Weekend weer: af en toe regen en oplopende temperaturen

- advertentie -

Landelijk – Met 5-8 graden wordt het komend weekend een aantal graden warmer dan het de afgelopen dagen was. Kletsnat is het niet, maar op beide dagen kan het af en toe regenen. De zon zal maar weinig te zien zijn. Na het weekend wordt het nog iets zachter met regionaal middagtemperaturen in de dubbele cijfers.

- advertentie -

Na een frisse week, met maxima van 2-5 graden en in de nachten op uitgebreide schaal vorst, wordt het komende dagen warmer. Vanavond stijgt het kwik in Zuid-Nederland al naar 5-7 graden. In het noorden en midden van het land wordt het 1 tot 3 graden. Een stevige wind zorgt nog wel voor gevoelstemperaturen rond het vriespunt. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen regen.

In de nacht naar zaterdag blijft het bewolkt en regenachtig. Van vorst is geen sprake. De minima variëren van 6 graden in het zuidwesten tot 2 graden in Groningen.

Donker weekend met af en toe regen
Zaterdag krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien en met de korte daglichtperiode zal het echt aanvoelen als de donkere dagen voor Kerst. Af en toe valt lichte regen of motregen en de maxima komen uit tussen 4 graden op de Wadden en 8 graden in Zeeland. Hiermee ligt de temperatuur rond of net iets boven de gebruikelijk waarden voor half december.

Ook zondag is het vaak bewolkt, maar het blijft wel grotendeels droog. Als de zon schijnt is dat in de ochtend. De temperatuur komt op de meeste plaatsen weer wat hoger uit met maxima van een graad of 7.

Nog iets hogere temperaturen na het weekend
Na het weekend wordt het nog iets zachter met maxima van 10-11 graden in het zuiden en westen en maxima rond 9 graden in de noordoostelijke helft van het land. In de nachten wordt het op de meeste plaatsen niet kouder dan een graad of 6.

Het weerbeeld blijft wisselvallig met dagelijks veel wolken en af en toe regen. De wind waait uit het zuiden of zuidwesten en kan in de kustgebieden soms (vrij) krachtig zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button