Gemeente

1,5 miljard euro extra naar Groningen inzake versterkingsdossier

Oldambt – Begin november werd bekend dat er 1,5 miljard euro extra naar Groningen komt. Dit geld is bedoeld om het langslepende versterkingsdossier in onze regio een impuls te geven. Het geld gaat voor een groot deel naar de huiseigenaren in het aardbevingsgebied. In Oldambt gaat het daarbij om de dorpen Nieuwolda, Nieuw Scheemda, ’t Waar, Scheemda, Oostwold en Midwolda.

- advertentie - 

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema vertelt: “In de afgelopen periode zijn we intensief met elkaar in gesprek geweest over de versterking. Aan de ene kant ben ik blij met de afspraken die daar uit voortgekomen zijn. Die brengen ons een flinke stap verder. Aan de andere kant moeten we ook reëel zijn over de weg die nog voor ons ligt. De afspraken moeten eerst verder uitgewerkt worden. En het blijft natuurlijk lastig dat schade en versterken nog steeds los van elkaar staan. En dat een deel van onze gemeente buiten de grenzen van het wettelijk bewijsvermoeden valt als het gaat om de beoordeling van schades.”

Ze vervolgt: “Vooral richting de grens met Duitsland staan veel huizen met schade. Toch wil ik inwoners die aardbevingsschade hebben oproepen om die schade vooral te blijven melden bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen. En intussen blijf ik mij inzetten om hun verhaal onder de aandacht te brengen.”


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close