Incidenten

Politie neemt auto in beslag in zaak ‘chat-overvallen’ Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Eind juni 2020 werd een man uit Winschoten tot tweemaal toe in de luren gelegd via een chatsite. Beide keren dácht hij een vrouw te zullen ontmoeten, maar het liep anders. De eerste keer werd hem geld afgetroggeld en de andere keer werd hij overvallen.

- advertentie -

Auto in beslag genomen
De politie laat onlangs weten een voertuig in beslag te hebben genomen. In kader van het onderzoek kan de politie nog niet meer mededelen dan dat. Wel kreeg de politie na een uitzending op Opsporing Verzocht divers tips binnen met waardevolle informatie.

Tweemaal slachtoffer
Bij het eerste ‘afspraakje’ dat de Winschotenaar maakte, verscheen aan zijn deur niet de vrouw met wie hij contact had gehad via de chatsite. In plaats daarvan stond er een onbekende man, die het slachtoffer op een sluwe manier geld afhandig maakte.

Twee dagen later had het slachtoffer zich herpakt en maakte hij via dezelfde site opnieuw een afspraak. Nu stond er wel een vrouw voor de deur. Zij stapte echter direct opzij, waarna opnieuw een onbekende man oog in oog stond met de bewoner. Deze man duwde het slachtoffer naar binnen en gooide hem op de grond. Vervolgens wist hij er met enkele honderden euro’s aan contant geld vandoor te gaan.

Bewakingsbeelden
Bij beide gebeurtenissen is door de politie dezelfde auto in de buurt gezien: een Peugeot 307 SW. De auto en de bestuurder werden vastgelegd op bewakingsbeelden, die tijdens Opsporing Verzocht werden getoond.

Deel uw informatie
Onderzocht wordt of beide incidenten met elkaar te maken hebben en of het om dezelfde persoon of personen gaat. Meld het a.u.b. als u een idee heeft wie achter deze misdrijven kunnen zitten. De overeenkomstige factor lijkt de grijze stationwagen te zijn; geef het door als u weet wie daar eind juni gebruik van hebben gemaakt.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Lees meer: Zeven tips na Winschoter chat-overvallen in Opsporing Verzocht (video)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button