AlgemeenGemeente

Aanbieders huishoudelijke hulp gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De aanbesteding voor huishoudelijke hulp voor inwoners van de gemeente Oldambt is afgerond en daarmee zijn de nieuwe zorgaanbieders bekend. Eind 2016 was er onrust rondom de aanbesteding huishoudelijke hulp.

- advertentie -

De gemeenteraad van Oldambt besloot toen om de aanbesteding in te trekken en de voorwaarden in de aanbesteding opnieuw onder de loep te nemen. De nieuwe zorgaanbieders per 1 juli 2017 zijn nu bekend. Eén van de huidige aanbieders is afgevallen en er zijn daarnaast drie nieuwe aanbieders bijgekomen.

Wethouder Bard Boon is tevreden over het resultaat van de aanbesteding: “ Ik ben blij met de ruime keuze aan zorgaanbieders de komende jaren voor onze inwoners en ik vind het vooral een geruststelling dat vier van de vijf huidige aanbieders hier tussen zitten. Daarmee kunnen de meeste cliënten de huishoudelijke hulp ontvangen zoals ze gewend zijn.”

Zorgaanbieders per 1 juli
Deze zorgaanbieders gaan per  1 juli 2017 huishoudelijke hulp aanbieden via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de gemeente Oldambt:
– Beter Thuis Wonen
– Buurtdiensten
– De Nieuwe Zorg Thuis
– Flexiplus
– Thuiszorg Oosterlengte
– Tzorg
– Zorgkompas

Keuzevrijheid
Cliënten hebben altijd de mogelijkheid om over te stappen naar een andere gecontracteerde zorgaanbieder. De ruim 1300 cliënten die op dit moment  huishoudelijke hulp ontvangen, krijgen deze week een brief van de gemeente Oldambt met meer informatie over de zorgaanbieders per 1 juli. Voor de meeste cliënten hoeft er niets te veranderen. Vier van de huidige vijf zorgaanbieders (Buurtdiensten, Thuiszorg Oosterlengte, Flexiplus en Zorgkompas)  blijven namelijk gewoon huishoudelijke hulp aanbieden. Daarnaast zijn er drie nieuwe aanbieders bijgekomen.

De Gouden Provincies heeft per 1 juli 2017 geen contract meer met de gemeente Oldambt. Deze zorgaanbieder verzorgt op dit moment voor 24 cliënten de huishoudelijke hulp in de gemeente Oldambt. De cliënten van Gouden Provincies ontvangen een brief over de overstapmogelijkheden en daarna wordt ook telefonisch contact met ze gezocht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button