Economie

Jaarrekening Ommelander Ziekenhuis positief resultaat 2021

- advertentie -

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft het jaar 2021 afgesloten met een positief resultaat van 2,9 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarrekening van het ziekenhuis die vandaag is gepubliceerd. Dit positieve resultaat heeft het Ommelander Ziekenhuis bereikt doordat er in 2021 grote stappen zijn gezet in de uitvoering van het integrale meerjarenplan Ommelander op koers.

- advertentie -

Door op meerdere fronten te werken aan kostenbesparing en efficiency, verlaging van de kapitaallasten en groei van de patiëntenzorg in het werkgebied is een stevige basis gelegd voor de toekomst.

Ongelooflijke inzet
“Alle medewerkers van het ziekenhuis hebben dit jaar wederom een ongelooflijke inzet getoond. Ondanks het feit dat Covid-19 ook dit jaar weer een behoorlijke impact had, hebben we toch met elkaar de schouders eronder gezet,” aldus bestuursvoorzitter Hennie Sanders.

“Er is heel veel werk verzet en daarvan beginnen we nu de vruchten te plukken. In samenwerking met onze externe stakeholders, de zorgverzekeraars, de banken, de provincie Groningen en het UMCG gaat het Ommelander Ziekenhuis een duurzame toekomst tegemoet. Daarmee wordt voor ons kernwerkgebied de vitale functie van het ziekenhuis verder verstevigd en geborgd.”

Het volledige jaarverslag 2021 staat op onze website.

Nieuwe fase
Bas Wallis de Vries, lid raad van bestuur, vult aan: “In 2022 gaan we een nieuwe meerjarenfase in en gaan we ons volledig focussen op zowel de verdere groei van de patiëntenzorg als het vasthouden van én continu verbeteren van onze kwaliteit. Een fase waar inhoudelijke ontwikkelingen in het ziekenhuis- en zorglandschap en de rol en positie van het Ommelander Ziekenhuis daarin een belangrijk aandachtspunt wordt. Ik zie deze fase met vertrouwen tegemoet, wetende dat de medewerkers van het ziekenhuis zich elke dag met heel hun hart inzetten voor de toegankelijkheid van zorg voor de inwoners van de regio. Daar ben ik trots op!”

Vertrek Hennie Sanders en bestuurswisseling
In verband met de nieuwe meerjarenfase die het ziekenhuis ingaat en het vertrek van bestuursvoorzitter Hennie Sanders volgend jaar per 1 juli 2023 is er uit het oogpunt van continuïteit en stabiliteit voor gekozen om nu alvast de voorzittersrol in te vullen. Bas Wallis de Vries, lid raad van bestuur medische zaken, neemt daarom per 1 juli 2022 de rol van voorzitter op zich. Hennie Sanders, de huidige voorzitter, wordt per die datum lid van de raad van bestuur met de financiële en bedrijfsmatige portefeuilles. Zo is er ruimte om tijdig een nieuw lid raad van bestuur aan te trekken.

Henk Bakker, voorzitter van de raad van commissarissen: “Deze stap toont leiderschap en een grote betrokkenheid bij het ziekenhuis. We hebben veel waardering voor de wijze waarop Hennie Sanders de afgelopen jaren haar rol als bestuursvoorzitter heeft ingevuld, in plezierige en collegiale samenwerking met Bas Wallis de Vries. Op het gebied van de doorontwikkeling van de organisatie en de financiële uitdagingen zijn belangrijke resultaten behaald, in een periode die voor een groot deel werd bepaald door de coronacrisis. Samen hebben zij het ziekenhuis daar uitstekend doorheen geloodst. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het voorzitterschap bij Bas in goede handen is.”

Het volledige bericht over de bestuurswisseling leest u hier.

Over het Ommelander Ziekenhuis
Het Ommelander Ziekenhuis is van betekenis. Voor patiënten, voor medewerkers en voor de regio. Met ruim 1300 collega’s werken wij dagelijks aan de best mogelijke zorg voor onze patiënten, de inwoners van Noord- en Oost-Groningen. We doen dat vanuit ons moderne ziekenhuis in Scheemda. Met de spoedeisende hulp, de (acute) verloskunde en een breed palet aan medisch specialistische basiszorg zijn wij hét ziekenhuis voor de regio. We werken daarbij nauw samen met het UMCG en de verwijzers. Ons motto: Samen. De beste zorg. Dichtbij.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button