Politiek

Nieuwe partij ‘Factor2020’ stelt vragen over sociale huurwoningen in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Factor2020 vindt dat er voldoende betaalbare, veilige en gezonde huurwoningen in het Oldambt moeten zijn om de gemeente leefbaar en aantrekkelijk te houden. Daarom heeft Factor2020 naar aanleiding van een ingezonden brief van de Bewoners Organisatie Oldambt (BOO) vragen gesteld aan het college van Oldambt.

- advertentie -

Met name door de financiële onzekerheid en onduidelijke baanzekerheid die minder kapitaalkrachtige inwoners als gevolg van de Corona-crisis hebben, is het van belang een goed toekomstperspectief te bieden op het gebied van wonen. Dit wordt op korte termijn zeer belangrijk, omdat we inmiddels ook weten dat van krimp in de gemeente geen sprake is. Het aantal inwoners in de gemeente Oldambt is zelfs gegroeid.

Factor2020 verwacht eerder dat de komende jaren meer mensen vanuit de randstad naar het aantrekkelijk ruime, groene en gezonde Oost-Groningen zullen trekken. Als je hierbij optelt dat er al langere tijd grote vraag is naar betaalbare huurwoningen, dan is het van belang voor de gemeenten in Oost-Groningen om een stevig doordacht en duurzaam woonbeleid te hebben met voldoende aandacht voor betaalbare sociale huurwoningen.

Het aantal reacties op een huurhuis wanneer het aangeboden wordt is enorm groot. Factor2020 roept het college op voldoende aandacht te hebben voor deze ontwikkelingen in de te ontwikkelen woonvisie. Hierbij moeten inwoners niet alleen gehoord en betrokken worden. Zij moeten ook mee kunnen beslissen. Dit is de kern van de nieuwe politieke beweging Factor2020. Beweeg je mee? Kijk dan op www.Factor20202.nl of mail naar JA@Factor2020.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button