Politiek

Deel huizenbezitters Oldambt krijgen meer geld voor waardeverbetering

- advertentie -

Oldambt – Mensen met een woning in Scheemda, Midwolda en Oostwold (postcodes 9679, 9681 en 9682) krijgen in de loop van dit jaar 10.000 euro voor waardeverbetering aan hun woning.

- advertentie -

Maandagavond maakte de burgemeester van Eemsdelta, Gerard Beukema, dit bekend tijdens de gemeenteraad van Oldambt. De betreffende inwoners krijgen voor het eind van dit jaar een brief waarin de regeling wordt uitgelegd. Er hoeft vanuit de bewoners vooralsnog dus geen actie te worden ondernomen.

Er werd vanuit de gemeenteraad nog gevraagd waarom het alleen deze postcodes betrof, volgens Beukema is dat omdat in de andere gebieden geen woningen worden versterkt. In eerste instantie kwamen alleen inwoners van Nieuw-Scheemda, ’t Waar en Nieuwolda in aanmerking, maar door een flinke lobby van wethouder Gert Engelkens is dit gebied dus vergroot.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button