Algemeen

Niemand vervolgd voor ongeluk Mali waar Winschoter bij om kwam

- advertentie -

Winschoten – In 2016 kwamen de Nederlandse militairen Henry Hoving en Kevin Roggeveld om in Mali bij een ongeluk met een mortier. Het Openbaar Ministerie gaat hier niemand voor vervolgen.

- advertentie -

Een verklaring van het OM leert ons dat de exacte oorzaak van het vroegtijdig ontploffen van de mortier niet geheel duidelijk is. Rapporten van deskundigen komen met verschillende conclusies en als er geen exacte oorzaak is, kan er ook geen verantwoordelijke worden aangewezen.

Lees ook: Winschoten eert omgekomen militair Henry Hoving bij uitvaart

De advocaat van de nabestaanden noemt het onbegrijpelijk en ze overwegen naar het gerechtshof te stappen. Er zijn fouten gemaakt door Defensie, dat bleek uit een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, waardoor oud-minister Hennis is afgetreden. In 2019 bleek uit een ander onderzoek dat de mortier meer gebreken had dan voorheen bekend.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button