IncidentenVideo

Weekend weer: veel zon en extreem zacht voor februari (video)

- advertentie -

Landelijk – Het weer ziet er dit weekend lenteachtig uit. Bij volop zonneschijn is het zeer zacht voor februari. De temperatuur stijgt zaterdag naar 13-17 graden, zondag kan het in het zuidoosten 18 graden worden. In deze tijd van het jaar is ongeveer 7 graden gebruikelijk. Het temperatuurverschil met vorige week kan bijna niet groter.

- advertentie -

Vorig weekend waaide een koude oosten- tot noordoostenwind en bleef het de hele dag vriezen, dit weekend staat er een matige zuidenwind en wordt juist bijzonder zachte lucht uit Spanje aangevoerd. Het is dan ook een flink stuk zachter met zaterdag temperaturen van 14-15 graden in het noorden, 15-16 graden in het midden en ruim 17 in het zuiden. Op de Waddeneilanden is het met maximaal een graad of 10 minder warm, omdat de zuidenwind over de nog koude Waddenzee waait. Het water van de Waddenzee is nog maar 4-5 graden.

Het weerbeeld laat veel zon zien, maar er is ook vrij veel sluierbewolking aanwezig. Regen wordt niet verwacht en het is dan ook heerlijk weer om een lekkere wandeling te maken. Daarbij kan de winterjas thuisblijven.

Zondag is er minder sluierbewolking en schijnt de zon flink. In het zuidoosten kan het 18 graden worden en een lokale 19 graden is niet uitgesloten. Elders in het land is het ook zeer zacht met 14 tot 17 graden. Alleen op de Wadden blijft het kwik wat achter, maar ook daar is het warmer dan gebruikelijk met temperaturen van 10-12 graden. Prima weer voor een lekkere fietstocht of wandeling in eigen buurt.

Droge vrijdag met geregeld zon
Ook op deze vrijdag is het prima weer. Het blijft droog met een mix van zon en wolken. De temperatuur is iets hoger dan gebruikelijk met maxima van 9 graden in het noorden en 11 in het zuiden. Op de Wadden wordt het maximaal een graad of 7-8.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button