Weerbericht

Lenteachtige voorjaarsvakantie Midden en Noord

- advertentie -

Landelijk – Aan het begin van de voorjaarsvakantie in regio Midden en Noord wordt het vrij zonnig en bijzonder zacht met op zondag zelfs 14-19 graden. In de zon en uit de wind lijkt het wel lente. Door Saharastof is er kans op mooie zonsopkomsten en -ondergangen. Na het weekend blijft het te warm voor de tijd van het jaar. Aan het eind van de vakantie daalt de temperatuur naar 8-12 graden.

- advertentie -

Precies wanneer de voorjaarsvakantie in de regio’s Midden en Noord zaterdag begint, start ook een uitzonderlijk zachte periode. Zaterdag wordt het 13-17 graden en zondag zelfs 14-19. Een lokale 20 graden in Zuid-Limburg is dan niet uitgesloten en de zon schijnt ook nog eens volop. Dit zijn bijzonder hoge temperaturen voor de tijd van het jaar en dat terwijl het een week eerder overdag nog vroor! Kortom: van de winter slaat de weerslinger helemaal door naar de lente! Ook lenteliefhebbers in het zuiden boffen, want voor hen is dit het laatste voorjaarsvakantieweekend.

Mooie zonsopkomsten en -ondergangen
De zuidenwind die dit weekend extreem zachte lucht vanuit Afrika naar ons land blaast, zorgt niet alleen voor uitzonderlijk hoge temperaturen. Ook wordt Saharastof naar ons land geblazen. Omdat het droog blijft, dwarrelt dit stof niet op de auto’s neer. Wel betekent al dat stof in de lucht dat we prachtige zonsopkomsten en -ondergangen krijgen. Het loont dus de moeite om vroeg uit de veren te zijn en een wandeling in de ontwakende natuur te maken!

Zo zacht blijft het weer in de voorjaarsvakantie Midden en Noord
Na een uitzonderlijk lenteweekend blijft het ook komende week nog een tijd te zacht en in de zon lijkt het wel lente. Later in de week zal de temperatuur iets dalen, maar hoe warm het precies wordt, is nog niet zeker. Alles hangt af van de windrichting én of wolkenvelden en regengebieden vanaf de Atlantische Oceaan ons weten te bereiken. Vooralsnog is de kans op regen klein.

Alleen wanneer de wind westelijk of zelfs noordelijk wordt, dan is de temperatuur duidelijk lager. In dat geval komen de maxima uit op 8-12 graden en kan het in de kustgebieden nog frisser zijn. Dit komt door het koude water van de Noordzee, dat op dit moment slechts 5 graden is. De kans dat dit gebeurt neemt in het laatste weekend van de vakantie toe.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button