Algemeen

Cruiseschip Odyssey of the Seas bereikt Eemshaven

- advertentie -

Eemshaven/ Nieuw Statenzijl – Afgelopen zondagochtend bereikte het cruiseschip Odyssey of the Seas van de Meyer Werft in het Duitse Papenburg, de Eemshaven. Daar ging een tocht vooraf. Zaterdagnacht om 03.30 uur vertrokken ze vanuit Duitsland. Het cruiseschip werd voortgetrokken door meerdere sleepboten.

- advertentie -

Eerst over de Ems naar de Emssperrwerk (Eemskering). Daar is het schip de Dollard op gegaan, zo Langs Nieuw Statenzijl en Termunten richting de Eemshaven. De reis naar de Eemshaven is zonder problemen verlopen.

Strenge beveiliging
De tocht werd in Duitsland nauwlettend in de gaten gehouden door de Duitse politie, zowel vanuit de lucht met drones en een helikopter, maar ook met meerdere boten op het water en auto’s op de weg. Dit heeft te maken met veel tegenstanders.

Proefvaarten
Tijdens het verblijf in de Eemshaven zal het schip met een lengte van ruim 347 meter en ruim 41 meter breed, enkele proefvaarten op de Noordzee maken. Daarna vertrekt de Odyssey naar Bremerhaven, waar het verder wordt afgebouwd.

Oplevering
De Odyssey of the Seas zal na oplevering voor de rederij Royal Caribbean International gaan varen. Het cruiseschip biedt dan plaats aan vijfduizend passagiers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button