Algemeen

Rode Kruis zoekt tachtig extra EHBO’ers voor nieuwe vaccinatielocaties

- advertentie -

Groningen – Het Rode Kruis speelt een belangrijke rol in het landelijk vaccinatieprogramma van COVID-19 en ondersteunt hierbij de GGD en andere partners. De komende weken wordt het aantal vaccinatielocaties in de provincies Groningen en Drenthe sterk uitgebreid. Er wordt zeven dagen per week, van half negen ‘s morgens tot vijf uur ’s middags gevaccineerd. De vraag naar EHBO’ers wordt daarmee uitzonderlijk groot.

- advertentie -

Op zoek naar 80 extra EHBO’ers
Dit betekent dat het Rode Kruis op zoek is naar extra EHBO’ers. Hoewel het Rode Kruis een vrijwilligersorganisatie is, worden EHBO’ers in deze uitzonderlijke situatie ingezet als uitzendkracht en ontvangen een financiële vergoeding. Na de vaccinatie moet men 15 minuten wachten. De taak van de EHBO’er is het observeren van de gevaccineerde, eerste hulp bieden wanneer daar aanleiding toe is en vaak een kort gesprekje voeren.

‘Mensen vinden het op dat moment fijn om even een praatje te maken, het is toch spannend om na het lange wachten eindelijk gevaccineerd te kunnen worden. Als Rode Kruis letten we goed op de mensen en helpen waar nodig, want daar zijn we voor’, aldus Murk Lamminga van het Rode Kruis.

‘We bieden ook begeleid vervoer aan voor mensen die niet zelf naar de vaccinatielocaties kunnen komen. Dan merk je weer hoe belangrijk dat menselijke contact is, waar we allemaal al zolang naar snakken’. Naast de vaccinatielocaties helpen de vrijwilligers van het Rode Kruis zorginstellingen, daklozenopvangcentra, voedselbanken en mensen met boodschappen of het uitlaten van de hond.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Bart Hoogveld (ingezonden)

Steentje bijdragen?
Voor de vaccinatielocaties zoekt het Rode Kruis gecertificeerde EHBO’ers. Wie ook zijn steentje bij wil dragen en beschikt over een actueel EHBO-diploma, kan zich melden bij vacatures.districtdr@rodekruis.nl (Drenthe) of helpdeskgroningen@rodekruis.nl (Groningen). Van EHBO’ers wordt gevraagd om voor langere tijd gemiddeld 8 uur per week beschikbaar te zijn. Zowel op werkdagen als in het weekend. Uiteraard worden alle medewerkers goed voorbereid en ingewerkt.

Lees ook: Eextahal Scheemda toegewezen als vaccinatielocatie

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button