Economie

Groningen goedkoopste provincie om huis te kopen

- advertentie -

Groningen – In de provincie Groningen is de waarde van een huis gemiddeld 228.000 euro. De provincie is hiermee de goedkoopste wat woningwaarden betreft. Het landelijke gemiddelde komt neer op 326.000 euro per woning. De voordeligste Groningse woningen zijn te vinden in de wijk Nieuweschans binnen de gemeente Oldambt. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer aan de hand van huizenprijzen-data van Jumba.

- advertentie -

Groningen goedkoopste provincie
Nergens zijn de gemiddelde woningwaarden lager dan in Groningen. Ook in Friesland (260.000 euro), Limburg (260.000 euro) en Drenthe (261.000 euro) zijn huizen relatief goedkoop. De woningwaarden zijn daarentegen het hoogst in de provincie Noord-Holland. De gemiddelde waarde van een woning komt hier neer op 396.000 euro.

Goedkoopste wijken in gemeente Oldambt
In de top 5 goedkoopste wijken van Groningen zijn 3 wijken te vinden in Oldambt. Met een gemiddelde waarde van 134.000 euro is Nieuweschans de voordeligste wijk om een huis te kopen. Ook zijn binnen Oldambt de wijken Drieborg (150.000 euro) en Beerta (162.000 euro) relatief goedkoop. Verder staan in de top 5 de wijken Noord te Delfzijl (145.000 euro) en Hoogezand-Zuid in de gemeente Midden-Groningen (152.000 euro).

De duurste Groningse woningen zijn juist te vinden in de wijk Haren Land in de voormalige gemeente Haren: de gemiddelde waarde van een huis ligt hier op 525.000 euro.

Voor de tien goedkoopste wijken moet je 41.000 euro verdienen
Independer rekende uit wat je ongeveer moet verdienen om een hypotheek te krijgen voor de goedkoopste en duurste wijken. Marga Lankreijer is hypotheekexpert bij Independer: “Uiteraard is je maximale hypotheek van allerlei factoren afhankelijk, maar ervan uitgaande dat de gemiddelde marktwaarde in de tien goedkoopste wijken 186.500 euro is, moet je jaarinkomen 41.000 euro bruto zijn.” Wil je wonen in de Apollobuurt in Amsterdam waar de gemiddelde waarde op 1 miljoen euro ligt, dan moet er op je jaarafschrift een bruto bedrag van 179.500 euro staan.

Lees ook:  Oldambt in top tien laagste huizenprijzen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button