Algemeen

Pieter Smitbrug wordt éénrichtingsbrug

Oldambt – De op 1 februari geopende Pieter Smitbrug blijkt een groot succes. Veel fietsers en voetgangers maken gebruik van de brug tussen Winschoten en Blauwestad. Helaas brengt dit naast reuring en gezelligheid, ook veel irritatie en leed met zich mee.

- advertentie - 

Mensen vinden het lastig om rekening met elkaar te houden en elkaar de ruimte te geven. Dit leidt tot gemopper, onenigheid en irritaties. Eerder was er al overlast door hondenpoep, waarop de gemeente snel actie ondernam door hondenpoepzakjes aan beide kanten van de brug te hangen.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Na de “hondenpoepaffaire” heeft de gemeente ook maatregelen ten aanzien van de drukte genomen. Een van onze fotografen kwam tijdens zijn wandeling over de brug buitendienst-medewerkers van de gemeente tegen, deze waren een eenrichtingsbord aan het plaatsen. Navraag bij een woordvoerder leerde ons dat de brug vanaf 31 maart de langste eenrichtingsbrug van Europa wordt en dat er werd gekeken waar de bebording komt te staan.

Een harde maatregel, zo realiseert zich burgemeester Cora Yfke Sikkema, maar noodzakelijk.  De maatregel zal eerst voor een half jaar zijn, afhankelijk van het effect kan deze maatregel definitief worden of, mocht het gedrag van de gebruikers daartoe aanleiding geven, worden versoepeld.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button