Algemeen

Werkzaamheden aan weg en spoor bij Europapark

- advertentie -

Groningen –  Van zaterdag 8 mei tot maandag 17 mei gaat Combinatie Herepoort het spoordek van de verdiepte ligging op zijn plek onder het spoor inrijden. In deze periode rijden er geen treinen tussen het Hoofdstation en station Groningen Europapark. Vanwege voorbereidende werkzaamheden worden de Verlengde Lodewijkstraat en de Helperzoom een aantal weken (deels) afgesloten.

- advertentie -

Verlengde Lodewijkstraat
Ter voorbereiding op het inrijden van het spoordek, moet de Verlengde Lodewijkstraat voor een deel worden afgesloten. Van vrijdag 2 april t/m zondag 23 mei is de Verlengde Lodewijkstraat afgesloten voor autoverkeer tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg. Vanaf maandag 19 april t/m zondag 23 mei is de Verlengde Lodewijkstraat ook dicht voor fietsers en voetgangers.

Helperzoom
De Helperzoom moet ook worden afgesloten. Van woensdag 7 april t/m zondag 23 mei is de Helperzoom in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van de zuidelijke ringweg.

Fietsers en voetgangers kunnen passeren, met uitzondering van twee weekenden: van vrijdag 9 april tot maandag 12 april en van vrijdag 30 april tot maandag 3 mei. In die weekenden is de Helperzoom voor alle verkeer afgesloten.

Geen treinen
Vanwege het inrijden van het spoordek, rijden vanaf zaterdag 8 mei t/m zondag 16 mei geen treinen maar bussen tussen het Hoofdstation en station Groningen Europapark. Op maandag 17 mei rijden de treinen weer.

Spoordek inrijden
Het inrijden van het spoordek is een enorme operatie. Het spoor moet tijdelijk worden weggehaald, vervolgens wordt het spoordek op zijn plek gereden en daarna wordt het spoor weer teruggebouwd. Als de nieuwe zuidelijke ringweg helemaal klaar is, rijdt de trein over de verdiept liggende zuidelijke ringweg heen. De trein rijdt dan over het nieuwe spoordek.

Op de pagina Spoordek, op de website van Aanpak Ring Zuid, vind je meer informatie over de werkzaamheden en de overlast voor omwonenden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button