Algemeen

8-Jarige Geuko van Lang opgenomen in ziekenhuis

- advertentie -

Winschoten – De 8-jarige Geuko van Lang is woensdagmiddag opgenomen in het UMCG. “Wij hebben geen leuk nieuws. Geuko is opgenomen in het UMCG voor een paar dagen.” dat melden zijn ouders aan OldambtNu.nl.

- advertentie -

Ambulance
“Geuko zijn buik was nog altijd enorm opgeblazen en zijn hartslag opvallend laag. In rust/slaap zelf zo laag dat hij onder de grens zat en dus constant alarmering op de meters.” zeggen ze. Op advies van de kinderarts werd Geuko opgenomen in het ziekenhuis. “Het was een hele vervelende rit want Geuko was extreem misselijk. Hij voelde zich zo rot. De broeders van de ambulance waren heel attent en aardig. Ze hebben ons veilig naar het UMCG gebracht.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Familie van Lang

Infuus
“Geuko kreeg een kamer, hele grote, voor hem alleen. De arts heeft ons hartelijk ontvangen en de eerste controles werden direct gedaan. Infuus geprikt, bloedafname, extra vocht via infuus, corona test, kweekjes en een foto van zijn romp.” aldus Gert Jan van lang. “Het infuusprikken was een drama! De adertjes zijn heel goed verstopt en na 1x verkeerd te hebben geprikt moest het infuus wel in zijn goede hand… Geuko werd heel boos en huilde.Nu heeft hij maar 1 goed werkende hand en zit er ook nog eens een infuus aan met spalk!” 

Veel lucht in de buik
“Op de foto was te zien dat Geuko zijn buik gevuld was met lucht.. zowel zijn darmen als zijn maag. En echt veel! Daarop volgde een nog vervelendere actie… het lucht moest uit zijn darmen verdwijnen door middel van een slangetje. De dokter noemt dat een schoorsteen, iedereen kan zelf wel verzinnen hoe beroerd dát was voor Geuko… maar het klaarde wél wat op!” zegt Gert Jan.

“Geuko kreeg na zijn boze bui en alle vervelende ingrepen weer een beetje trek. De dokter gaf aan dat hij tomaatjes moet eten bij kalium te kort en dat wilde hij graag. Ook appelsap en chipjes gingen er weer lekker in.” aldus Gert Jan.

- advertentie -

“Deze situatie kennen we natuurlijk nog heel goed. Ondanks dat alles al lang geleden is komen er vele vervelende herinneringen naar boven maar door de adrenaline van vandaag is daar nog geen tijd voor geweest om daar bij stil te staan.”

- advertentie - 

(Lees verder onder de foto)

Foto: Familie van Lang

AFM
Geuko werd in de zomer van 2016 ziek. Hij takelde in 24 uur af van een beetje verkouden naar volledig verlamd. De diagnose: AFM, acute flaccid myelitis. Veel onderzoeken volgden. Uiteindelijk werd veel geld ingezameld voor een speciale behandeling in Amerika.

Die behandeling heeft Geuko de goede richting op geholpen, maar volgens zijn vader is dat nog niet genoeg. ‘Eigenlijk moeten we nog een keer naar Amerika toe, maar dat kost veel geld. In totaal is daar zo’n 175.000 euro voor nodig. Dan gaat hij daar zes weken in behandeling. Wij houden hoop!’

Mocht u Stichting Adventure Geuko willen steunen, kunt u een bijdrage leveren door een (klein-)bedrag te doneren op NL08 INGB 0007 5028 26 t.a.v. Stichting Adventure Geuko.

Lees ook: Geuko van Lang na 671 dagen terug in Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button