Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Oldambt in beeld gebracht door camera-auto’s van Apple Maps

- advertentie -

Oldambt – Ze rijden al een tijdje rond door Noord Nederland, de voertuigen met buitenlandse kentekenplaten, van Apple Maps. De auto’s brengen in april en mei Noord-Nederland in beeld voor de kaartendienst van het bedrijf.

- advertentie -

Onderdeel hiervan is het uitrollen van de zogeheten Look-Around functie; soortgelijk aan Google Streetview maar kwalitatief beter. De beelden die ze maken zijn over een jaar of twee, drie online te zien. De voertuigen met daarin twee personen rijden al vele maanden verspreid over de hele wereld om data te verzamelen.

Uitrusting en apparatuur
De Subarus zijn uitgerust met een toren op het dak met daarin een combinatie van hoge resolutie camera’s uitgerust met Zeiss-lenzen en LiDAR-scanners. Een gemodificeerde iPad, de EyeDrive-eenheid genoemd, regelt het vastleggen en instrueert operators over hun taken.

De EyeDrive-app wordt gebruikt om aan te geven waar de bestuurder in het voertuig langs moet rijden, terwijl een tweede operator in het voertuig de vastgelegde afbeeldingen en gegevens controleert op kwaliteit en een markering plaatst als een straat niet toegankelijk is. Een berg aan gegevens wordt door het systeem vastgelegd, deze verzameling vult wekelijks vier SSD harde schijven van 4 terabyte.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button