Economie

Nagenoeg alle terrassen in Oldambt vandaag weer geopend “Laat de zomer maar komen!”

- advertentie -

Oldambt – Na bijna een half jaar kon er vandaag weer een biertje worden gedronken op het terras. Tussen 12:00 uur en 18:00 uur zijn er per buitenterras maximaal vijftig gasten welkom. Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt de heropening een “heel klein lichtpuntje”.

- advertentie -

Daarom blijft KHN zich de komende week weer hard maken voor het zo snel mogelijk loslaten van alle restricties op de terrassen en een branche brede openstelling van de binnenruimten. “Het is nú tijd om door te pakken!”

Winschoten
Op het Marktplein van Winschoten staan alle terrassen er netjes bij, waaronder die van Heiko Tuin, eigenaar van Dommering op het Marktplein in Winschoten. “Ik noem het maar therapeutisch opengaan”. zei Tuin eerder tegen RTV Noord. “Het tijdstip is natuurlijk niet ideaal, want mensen werken gewoon. Maar je wilt na zeven maanden gewoon weer je vaste klanten zien. Daar ben ik echt wel weer aan toe!” 

(lees verder onder de foto)

Heiko Tuin
Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Onderneemster Lianda Schuster van Café Sjoes heeft haar terras er goed bij staan. De eerste gasten zaten er al om 12.00 uur.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Tonnie van Pizzaria Gepetto: “Laat de zomer maar komen, wij zijn er klaar voor. Met goed weer zijn wij vanaf woensdag vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur geopend met ons terras en voor de afhaal tot 21.00 uur”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Eigenaren Herman en Linda Bouma van De Tellerlikker zijn er ook klaar voor: “Vanaf vandaag mogen we vanaf 12.00 uur eindelijk weer gasten ontvangen op ons terras, en wat hebben we dat gemist! Ons terras is vanaf morgen iedere dag van 12 tot 18 uur geopend.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

De buren van De Tellerlikker, Toscana IJssalon hadden ook al meerdere gasten op hun terras zitten. De onderneemster is blij om haar gaste weer op het terras te zien genieten.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

“Om 12.00 uur vandaag begon ons terrasseizoen! Terrasje pakken? Je reserveert je plekje gewoon aan de deur!” dat zegt Desy, onderneemster van onder andere Mambo Beachclub. Haar team stond er vandaag helemaal klaar voor.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

“Wij mogen weer open en hebben jullie gemist!” dat meldt Sebastiaan Bodde, ondernemer van De Pionier in Winschoten.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Bij Brasserie Pand 147 zat het terras vrij snel vol, mensen genieten in de zon van hun lunch. Ondernemers Bennie en José Smits zijn blij om hun gasten weer te verwelkomen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Niet iedereen doet de deuren open, waaronder Balkan Restaurant Makedonia. “Vanaf vandaag mogen de terrassen open tot 18:00, helaas biedt dit voor onze zaak geen mogelijkheid om open te gaan met ons terras voor diner.” schrijven ze op Facebook. “Zon, regen, wind, er zijn op dit moment te veel factoren waar we afhankelijk van zijn, we blijven wachten op het goede nieuws dat we binnen weer open mogen.”

Blauwestad
Horecaondernemers Collin en Suzanne van restaurant Heerlijke Streken bij het Havenkwartier van Blauwestad zijn blij weer open te kunnen. “Vanaf vandaag mogen wij ons mooie terras weer openen en mogen jullie eindelijk weer genieten van de kwaliteit, service en ambiance!” zegt Collin. “Ondanks alle beperkingen hopen we iedereen weer te zien en kunnen jullie hopelijk genieten van het kleine beetje wat wij kunnen bieden.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Even verderop zitten meerdere mensen te genieten langs het water op het terras van Demi Veldman en Jaron Koopen, zij runnen Paviljoen 3 & Demi Gelati: “YESS! Ons terras is vandaag weer geopend! Wij kunnen niet wachten om jullie weer te verwelkomen!” is hun reactie.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Midwolda
Erik Nap, eigenaar van Gasterij Smits houdt zijn terras ook dicht: “Ondanks dat er door de overheid besloten is dat we vanaf vandaag mogen openen hebben wij besloten om vooralsnog niet open te gaan. “Het feit dat het openen van onze terrassen in Midwolda totaal niet rendabel is in combinatie met het enorme verlies wat we al hebben geleden heeft ons dit met pijn in het hart doen besluiten.”

“Terrashek is af, plantjes hangen weer, tafels en stoelen weer op hun plek, kussentjes weer van zolder en een extra dekentje is eventueel ook beschikbaar. Wij zijn er klaar voor.” dat meldt Pannenkoekenhuis d’Olle Smidse. “Het eerste kleine stapje kan gemaakt worden. Onze openingstijden blijven hetzelfde, dit geldt ook voor het afhalen- en bezorgen. Laat de zon maar komen!”

Foto: ingezonden

De Oude Gieterij in Midwolda heeft op Facebook laten weten ook de terrassen te hebben geopend.


Wil je jouw horecaonderneming ook in dit bericht? Mail naar redactie@oldambtnu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button