AlgemeenGemeente

Wethouder Ricky van den Aker neemt afscheid van de gemeente

- advertentie -

Oldambt –  Eigenlijk kwam het heel onverwachts, het afscheid van wethouder Ricky van den Aker van de gemeente Oldambt. Ineens was het genoeg van mevrouw Van den Aker na 7 ½ jaar wethouder te zijn geweest. Of het nu gekomen is door een klaagmail die die de ‘emmer heeft doen overlopen’ het is een beslissing geweest waar ze achter staat.

- advertentie -

Donderdagmiddag 20 juli was er dan het afscheid, niet op een luxe locatie, maar gewoon in een hal van de gemeentelijke werkplaats aan de Grintweg te Winschoten. Een plek waar ze zich thuis voelt en waar ook alle medewerkers van verschillende diensten bij kunnen zijn. Zoals burgemeester Pieter Smit heeft genoemd in zijn toespraak, mede door haar zuidelijke accent, was Ricky heel toegankelijk voor iedereen, maar wel iemand met daadkracht.

“Tien jaar ben ik ook wethouder geweest in de gemeente Boxtel, om daarna tijdelijk in te vallen als wethouder in gemeente Bellingwedde en toen de verkiezingen hier kwamen is mij gevraagd om ook aan te melden. Ik heb toen gezegd, zet mij maar op plaats 30 of zo en tot mijn grote verbazing kwam ik op nummer één te staan en reageerde ‘Wat doe je mij aan!’, maar ja het gebeurde zo en 1 augustus is het na 7 ½ jaar mooi geweest.” aldus Ricky.

”Wij hebben in familiekring behoorlijk wat te verhapstukken gehad en toen ik onlangs op een dinsdagavond 4 juli laat een confronterend mailtje onder ogen kreeg, dacht ik wil ik dit nog wel. Ik ben toen naar buiten gegaan om wat frisse lucht te happen en toen ik terug kwam, wist ik het ‘ik ben er klaar mee, nu is het genoeg geweest”,
aldus wethouder Ricky van den Aker.

Foto’s & tekst: Frans Steegeman/ BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button