Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Berichten op social media met verdachte omstandigheden | Politie: “Bel 112!”

- advertentie -

Oldambt – De laatste dagen komen er berichten op social media met foto’s en privé gegevens van mensen die zich verdacht gedragen. Zo kwamen er berichten uit Scheemda, Midwolda en Winschoten binnen bij OldambtNu.nl. In sommige berichten werden foto’s gedeeld van personen en bijhorende voertuigen.

- advertentie -

OldambtNu.nl deed navraag bij de politie Oldambt, ze hebben van de meeste berichten geen melding gehad. Wel die van Midwolda: “Vannacht zijn wij wakker geworden van 4 mannen die om ons huis en dat van de buren aan het struinen waren.” aldus een inwoner op Facebook. “We hebben personen die zich in de omgeving bevonden gecontroleerd en gegevens genoteerd.” laat de politie weten.

“Het bericht van verdachte personen in Scheemda gaan we nu ook onderzoeken, het is goed dat deze mensen iets verdachts vastleggen en bijvoorbeeld een kenteken noteren.” zegt de politie. “Maar, meldt het wel (telefonisch) bij de politie. Dan kunnen we er onderzoek naar doen.”

Openbaar Ministerie: “Wees voorzichtig!”
Na ondernemers lijken particulieren nu ook steeds vaker hun weg te vinden naar sociale media voor het openbaren van bewakingsbeelden en foto’s van mogelijke daders van misdrijven. Volgens zowel het Openbaar Ministerie (OM) als het ministerie van Justitie moeten particulieren echter voorzichtig zijn met dergelijke praktijken.

“Mensen die op zulke beelden te zien zijn, kunnen aangifte doen van laster en smaad. Daardoor ben je dus ineens zelf strafbaar. Het kan bovendien de opsporing schaden, omdat de daders de beelden zelf ook kunnen zien en daardoor extra voorzichtig worden.” aldus het OM  in een eerder persbericht.

De politie moedigt tot slot de burger aan om alert te zijn bij een verdachte situatie: “Mocht je het niet vertrouwen bel dan zeker 1-1-2, heb je later iets te melden kan dit via 0900-8844.”

Tips om inbraak te voorkomen
Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken.

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn.

Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.

Lees ook:  Tips om woninginbraak te voorkomen

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button