Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Bevrijdingsvuur arriveert na tocht van 38 kilometer in Beerta

- advertentie -

Beerta – Na een tocht van 38 kilometer arriveerden Erik Haan en zijn partner Ria Rendering van de week in Beerta. “Zaterdag 1 mei hadden we de bevrijdingstocht al gelopen vanaf Groningen naar Beerta.” schrijft Erik, activiteiten begeleider bij locatie de Tjamme.  

- advertentie -

“We hadden ook de keuze om 2,3 of 5 mei het vuur naar het dorp te brengen, alleen door het slechte weer hebben we voor 1 mei gekozen.”

“De dagen tot 5 mei, brandde het vuur achter het huis in een stormlantaarn. Bij het verpleegcentrum De Tjamme werd uiteindelijk op bevrijdingsdag het vuur ontstoken.” aldus Erik. De bevrijdingstocht was een idee van Tocht om De Noord, het idee was dat het bevrijdingsvuur in álle dorpen van Groningen werd ontstoken.

’s Middags vanaf 14.30 uur tot 15.30 uur was er ook een bevrijdingsoptreden met zangduo op gitaar, van Rozzproductions.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button