Weerbericht

Pinksterweekend: koud en behoorlijk nat

- advertentie -

Landelijk – Tijdens het komende lange pinksterweekend is het met maxima tussen 12 en 16 graden koud voor eind mei. Temperaturen van circa vijf graden hoger zijn gebruikelijk. Zaterdag en waarschijnlijk ook maandag is het soms ronduit nat. Zondag blijft het ook niet helemaal droog, maar schijnt in de middag ook regelmatig de zon.

- advertentie -

Het pinksterweekend start onstuimig met vandaag aan de kust een harde tot soms stormachtige (windkracht 8) zuidwestenwind en zware windstoten. Ook is kans op felle buien met onweer.

Zaterdag buiig en eerst nog veel wind
Ook zaterdag is het nog onstuimig met veel buien en veel wind. Aan zee is de zuidwestenwind krachtig tot hard, windkracht 6-7. In de middag neemt de wind geleidelijk wat af. Met 12-14 graden is het koud voor de tijd van het jaar. Maxima van 17 graden aan de kust tot ruim 20 graden in het zuidoosten zijn gebruikelijk eind mei.

Zondag waarschijnlijk een redelijke weerdag
Zondagmiddag is het met 13 graden op de Waddeneilanden tot 16 graden in Limburg iets warmer dan zaterdag. Een paar buien zijn zeker mogelijk, maar mogelijk zijn die vooral voor de vroege ochtend. In de middag zullen er ook mooie droge perioden met zon zijn. De wind is meest matig en waait uit het zuidwesten.

In de zon en uit de wind kan het dan heel aangenaam zijn, maar pas wel op met zonnen. De zonkracht is tijdens de eerste helft van de middag 5-6. Een onbeschermde huid kan dan in 20-40 minuten al verbranden.

Maandag eerst regen dan buien
Op pinkstermaandag is het waarschijnlijk weer een stuk natter dan op zondag. De dag start bewolkt en regenachtig. In de middag wordt het weerbeeld meer een afwisseling van buien en zonnige momenten. De temperatuur blijft ondermaats met 13-14 graden aan zee en 16 graden in het zuidoosten.

- advertentie -

Ook de dagen daarna blijft het buiig en koud voor de tijd van het jaar. Pas richting het volgende weekend lijkt het iets warmer te worden en neemt ook de kans op een droger weertype toe.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button