Gemeente

Nieuwe circulaire afvalcontainers in Oldambt

- advertentie -

Oldambt –  Gemeente Oldambt heeft nieuwe circulaire afvalcontainers. Wethouder Jurrie Nieboer en Herico Gijzen van SCHÄFER hebben op 26 mei de eerste nieuwe container uitgereikt aan Amanda Vlot uit Heiligerlee.

- advertentie -

Aanbesteding
In de gemeente Oldambt zijn ongeveer 60.000 afvalcontainers in gebruik. Jaarlijks zijn er ongeveer 1600 nieuwe containers nodig. Omdat de oude container bijvoorbeeld kapot is. Of omdat er een nieuw adres is. In het begin van 2021 is een Europese aanbesteding gehouden, voor het leveren van deze nieuwe containers (inclusief registratiechip).

Na beoordeling van de inschrijvingen, prijsvergelijking en een praktijktest is de container van de firma SSI SCHÄFER BV uit Duitsland als winnaar uit de bus gekomen.

Gerecycled materiaal
Bijzonder aan deze nieuwe containers is dat ze voor meer dan 90% bestaan uit gerecycled materiaal. De containers bestaan dus grotendeels uit kunststof van het ingezamelde PMD. De gemeente vindt duurzaamheid belangrijk. Daar passen deze nieuwe circulaire containers dus goed bij!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button