Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Tevredenheid over inzet psycholance: ‘De bekendheid begint te komen’

- advertentie -

Groningen – Sinds oktober vorig jaar rijdt er een psycholance door onze provincie. In het eerste half jaar maakte de dienst in totaal 411 ritten. ‘De bekendheid begint toe te nemen’, zegt coördinator Jannet Scholten tegen RTV Noord.

- advertentie -

‘We kijken met tevredenheid terug’, zegt Scholten over de voorbije maanden, waarbij 76 keer werd uitgerukt voor mensen met suïcidale gedachten.

Taken van de politie overgenomen
De psycholance is een samenwerking tussen GGZ-instelling Lentis en Ambulancezorg Groningen, en is bedoeld om verwarde personen op te pikken. Tot voor kort lag die taak veelal bij de politie.

‘Dit werkt veel minder stigmatiserend dan wanneer de politie iemand ophaalt. En er is gelijk professionele begeleiding, ook onderweg. En het scheelt zowel voor de politie als de reguliere ambulance, die ook vaak ingezet werd’, vertelt Scholten.

Voor wie rijdt de psycholance?
‘De psycholance is er vooral voor mensen met verward, onbegrepen gedrag. Mensen met een vermoeden van of een zekere psychische stoornis. De bekendheid begint te komen. Hoe langer het er is, hoe beter het wordt. We zijn hard op weg.’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button