Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Straattheaterfestival Waterbei Winschoten start mobiele collecte

- advertentie -

Winschoten – Van 28 mei tot en met 5 juni doet Waterbei mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernard Cultuurfonds. Voor elke organisatie op het gebied van cultuur is het in de huidige coronatijd welhaast onmogelijk langs de deuren te collecteren.

- advertentie -

Zo ook voor de zogeheten Anjeractie van het Cultuurfonds. Broodnodige inkomsten blijven voor deelnemende verenigingen en instanties dus uit. Immers, de opbrengst van de jaarlijkse collecte wordt besteed aan projecten op het gebied van cultuur en natuur. Zoals het straattheaterfestival Waterbei in Winschoten. Maar, het Cultuurfonds geeft zich niet zo gemakkelijk gewonnen en heeft een unieke actie bedacht om toch inkomsten te werven. Een mobiele Anjeractie, geen collectebussen meer.

Waterbei Winschoten is een van de deelnemers, want de opbrengst van de collecte wordt besteed aan organisatie en kosten van het straattheaterfestival. Tal van artiesten zijn voor het tweedaagse spektakelstuk Waterbei gecontracteerd. Om de komst van het artiestenvolkje te garanderen benut Stichting Het Evenement Winschoten de mobiele collecte om de kosten enigszins te kunnen beheersen. Het Cultuurfonds garandeert dat de netto-opbrengst ten goede komt aan de wervende organisatie, zodat die vol passie kan doorgaan met het eigen evenement, Waterbei in dit geval.

Cultuur dichtbij tot leven brengen. Dat is het motto van het Cultuurfonds, waarmee het onder meer Waterbei Winschoten stimuleert de mobiele collecte te starten. De actie werkt simpel: de collectant ontvangt per mobiele telefoon een mailtje dat het (voorzien van doel van de collecte) kan doorsturen naar collega’s, familie, vrienden en of buren met het verzoek een donatie over te maken. Via dit bericht kan de gever in spe z’n eigen bankapp kiezen en het te geven bedrag van de donatie.

Alle donaties bevatten een code (een relatienummer) zodat het Cultuurfonds inzicht heeft in de giftenstroom. Na afloop van de actie, die op 28 mei begint, maakt het Cultuurfonds het gecollecteerde eindbedrag over naar Waterbei Winschoten. De opbrengst kan dan worden benut voor de organisatie van het zomers straattheaterfestival op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus in Winschoten.

Kies uw bankapp – scan de QR-code – geef het gewenste bedrag in – Rond de betaling af in uw bankapp

De stichting Het Evenement Winschoten(WATERBEI) heeft de ANBI STATUS.
Een gift aan een ANBI (algemeen nut beogende instelling) mag u aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting.

Lees ook: Waterbei pakt groots uit op 27 en 28 augustus

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button