Algemeen

Havens in Winschoten en Scheemda gereed voor seizoen 2021

- advertentie -

Winschoten/Scheemda – Havenbeheer Oldambt heeft de havens in Winschoten en Scheemda weer gereed voor het nieuwe vaarseizoen. En in Winschoten kunnen campers aan het water staan, met het winkelcentrum op loopafstand.

- advertentie -

In Winschoten en Scheemda zorgt Havenbeheer Oldambt voor het reilen en zeilen in de Jachthaven Winschoten en Jachthaven Scheemda. Het echtpaar Erwin en Ciska Postema is na gunning van de gemeente in 2016 gestart met het beheren van de havens. Vooral de haven in Winschoten was een beetje vergeten, maar ook Scheemda kon wel wat aandacht gebruiken.

Fijne uitstraling
In de afgelopen jaren hebben de havenbeheerders alles uit de kast gehaald om de beide havens weer een fijne uitstraling te geven. “De gronden en de steigers zijn van de gemeente en die heeft onlangs de beschoeiing in Winschoten helemaal hersteld waar we heel erg blij mee zijn,” vertelt Erwin. “Nu ligt alles er weer mooi strak bij en zijn er geen onveilige situaties meer.”

(Lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

Behalve de steigers, die ook in Scheemda op sommige plekken nieuwe planken hebben gekregen, moest ook het groenbeheer aangepakt. Er zijn ontzettend veel nieuwe struiken en bomen geplant en het gras staat er weer fris groen bij. Nu krijgen de havens de aanblik die Erwin en Ciska graag zien, strak en van alle gemakken voorzien. Het sanitair is aangepast en alle stroom- en watervoorzieningen zijn keurig in orde. Heel belangrijk tegenwoordig is WiFi en ook dat werkt in de havens uitstekend. “Als je bij ons ook als passant aanmeert, hebben we all-in prijzen om gebruik te maken van onze voorzieningen. Meer info is op onze website te vinden.”

In Winschoten zijn mooie camperplaatsen aangelegd met uitzicht op de haven. Op dit moment kunnen er met gemak 25 campers parkeren. Voor de campers is een speciale stort voor het ‘grijze water’. De plaatsen zijn recent gevlakt, afgebakend met nieuwe struikjes en hopelijk gaat het gras gauw groeien.

Thuishavens
Al met al hebben Erwin en Ciska hard gewerkt om van de havens in Winschoten en Scheemda echte thuishavens te maken. Met hulp van hun vaste vrijwilliger Aldert, gaan ze het nieuwe seizoen vol enthousiasme tegemoet. De haven in Winschoten is van 9.00-18.00u bemand, in Scheemda ‘s middags. Maar met behulp van de vele camera’s en de telefoon is er altijd een goed contact. “En vanuit Winschoten zijn we ook zo in Scheemda.”

Interesse?
Met 100 ligplaatsen in Winschoten en 40 in Scheemda, kan Havenbeheer Oldambt veel booteigenaren een fijne plek bieden. Bent u geïnteresseerd? Kom even langs Hellingbaan 4 in Winschoten of Scheepsjagersstraat 2 in Scheemda. Zeker weten dat er iemand is, maak dan vooraf een afspraak via 06-28974613 of mail naar info@havenbeheeroldambt.nl

Informatie over de jachthavens of camperplaats: www.havenbeheeroldambt.nl en klik op de haven of camperplaats waarover u informatie wilt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button