Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Mobiele teststraat bij A7 Bad Nieuweschans wordt ontmanteld

- advertentie -

Bad Nieuweschans/ Bunde – Vanwege de versoepelingen in Duitsland wordt de mobiele teststraat van de GGD ontmanteld. De teststraat staat sinds 29 april op Duits grondgebied, bij de grensovergang langs de A7 bij Bad Nieuweschans.

- advertentie -

Nederlanders mochten alleen Duitsland in met een negatieve coronatest. De mobiele testunit was bedoeld voor het zogenaamde maatschappelijke verkeer. Het ging dan om Nederlanders die in Duitsland moeten zijn voor mantelzorg, studie of stage. Of die hun huisarts over de grens hebben.

Mensen, die gaan winkelen of tanken in Duitsland konden geen gebruik maken van de mobiele unit.

Succes
Van de testunit op de grens bij Bad Nieuweschans wordt veel gebruik gemaakt. Op sommige dagen werden al 100 tests uitgevoerd. De GGD sprak daarom eerder al van een succes. Tijdens de testen zijn meerdere grenspendelaars positief zijn getest.

De afgelopen maand zijn er ruim 2000 testen afgenomen.

Lees ook: Drukte bij testlocatie bij de grens: GGD plaatst grotere container

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button