Politiek

D66 Oldambt kiest voor Henriëtte Davelaar als nieuwe lijsttrekker

- advertentie -

Oldambt- De leden van D66 Oldambt hebben Henriëtte Davelaar (40 jaar) uit Oostwold tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

- advertentie -

Secretaris Johnny De Vos van D66 Oldambt kijkt tevreden terug op deze digitale verkiezingen. “Met Henriëtte Davelaar op plek 1 gaan we volgend jaar de verkiezingen van Oldambt in. Zij is met iets meer dan 88 % van de uitgebrachte stemmen verkozen als onze lijsttrekker voor 2022! We mogen als D66 trots zijn op deze lijsttrekker. Zij zal D66 vol enthousiasme aanvoeren op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. Op dit moment is D66 met 1 zetel vertegenwoordigd in de gemeenteraad, maar we hopen dat we weer terugkomen naar in ieder geval 2 zetels in Oldambt. Zodat er genoeg mensen zich hard blijven maken voor een groene agenda in Oldambt. Met aandacht voor ons landschap en behoud en uitbreiding van natuur en flora en fauna. Maar ook een goed ondernemers klimaat en een rijke schooldag voor ieder kind in Oldambt.”

Henriëtte Davelaar: “Een gemeente zonder D66, daar word ik helemaal niet blij van. Onze gemeente heeft een groen geluid nodig. Wie staat er op voor meer balans tussen natuur, mens en economie in Oldambt? Vanuit deze innerlijke drive heb ik mijzelf verkiesbaar gesteld als lijsttrekker van D66 Oldambt. Ik dank alle leden voor het vertrouwen en hun overweldigende steun. Wie idealen heeft moet verantwoordelijkheid nemen. Haar nek uitsteken op het moment dat het ertoe doet. Dat moment is nu. Als lijsttrekker zal ik doen wat binnen mijn bereik ligt en samenwerken om het D66 geluid te laten horen in deze prachtige gemeente. Ik zal altijd kiezen voor balans tussen natuur, mens en economie. Ik zal kiezen voor wat juist is, boven leuk, snel, gemakkelijk en ego. Voor lef, boven gemak.”

Vanaf 8 juni 2021 start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. D66 leden kunnen zich tot 9 juli aanmelden. De leden van D66 Oldambt bepalen de volgorde van de kandidatenlijst. De uitslag wordt na de zomer bekendgemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button